Bize Ulaşın:
+90 (532) 314 83 99
-
info@vitamiks.com
Sosyal Medyada Vitamiks:
TR
EN
Ana Sayfa
Vitamiks
Hakkımızda
Neden Vitamiks?
Amaç ve Hedeflerimiz
Temel Değerlerimiz
Vizyonumuz
Misyonumuz
Etik Değerlerimiz
Sosyal Sorumluluk
Çevre Politikamız
Yönetim Ekibi
Mümessilliklerimiz
Kalite
Yetki Belgelerimiz
Yasal Mevzuat
Arz
Sağlıklı Beslenme
Haberler ve Görünüm
Kontrol
Pazar Bilgileri
Başarı Hikayeleri
Faydalı Linkler
Foto Galeri
Video Galeri
İletişim
Bize Ulaşın:
+90 (212) 671 39 51
Sosyal Ağlar:
TR
EN
Ana Sayfa
Vitamiks
Hakkımızda
Neden Vitamiks?
Amaç ve Hedeflerimiz
Temel Değerlerimiz
Vizyonumuz
Misyonumuz
Etik Değerlerimiz
Sosyal Sorumluluk
Çevre Politikamız
Yönetim Ekibi
Mümessilliklerimiz
Kalite
Yetki Belgelerimiz
Yasal Mevzuat
Arz
Sağlıklı Beslenme
Haberler ve Görünüm
Kontrol
Pazar Bilgileri
Başarı Hikayeleri
Faydalı Linkler
Foto Galeri
Video Galeri
İletişim
Müşteri memnuniyeti temel hedefimizdir.
Anasayfa
Vitaminler
A Vitamini (Retinol)
Gözün görme yeteneğinin, kemiklerin ve derinin gelişimi için temel girdilerdendir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Büyümenin düzgün bir şekilde oluşmasını sağlar. Eksikliği, gece körlüğü, deri kuruluğu, büyüme ve gelişme bozukluklarına neden olur. Takviye olarak, deri problemlerinin (egzama, akne, sedef hastalığı) ve gece körlüğünün tedavisinde kullanılır. Bağışıklık sistemi üzerindeki etkisinden dolayı ülserler, solunum hastalıkları, mensturasyon ile ilgili kramplarda ve üriner sistem problemlerinde koruyucudur. Birçok kanser türünde önleyici olarak önemli bir rol oynar.
Vitamin D (Cholecalciferol ve Ergocalciferol)
Derimizde bulunan pre-vitamin D’nin güneş ışığındaki ultraviyole ışınlarıyla etkileşmesi sonucunda oluşur. Kemiklerin büyümesi ve yoğunluğunun gelişimi, sinir sisteminin fonksiyonları için gereklidir. Kalp fonksiyonları için önem taşır, kalsiyum metabolizmasında önemli bir rol oynar. Eksikliği, çocuklarda kemiklerde mineral eksikliğine, büyüme bozukluklarına, kemiklerde deformasyona (osteoporosis), eklem ağrılarına neden olur. Takviye olarak, düşük yağ içeren gıdalar veya sadece sebze esaslı gıdalarla beslenenlerde, açık güneş ışığına maruz kalmayanlarda kullanılır. Bazı tip deri hücrelerinin bozukluklarında (psoriasis) ve deri kanserlerinde vitamin D ve bazı sentetik türevlerinin koruyucu ve tedavi edici özelliği vardır. Vitamin D eksikliği ile bazı kanser tipleri (prostat kanseri) arasında ilişkiler olduğu görülmüştür. Kalsiyum eksikliği, Vitamin D eksikliği kalsiyum alımını engeller. Kemiklerde kalsiyumun dağılımı, vitamin D ile artar.
Vitamin E (Tocopherol)
Vitamin E, antioksidan özelliği ile serbest radikal içeren maddelerin lipitleri tahrip eden reaksiyonlarını önler. Hücre zarlarının bütünlüğünü sağlar. Kalp fonksiyonlarının sürdürülmesi, üreme organlarının fonksiyonelliği ve hücre korunması için temel vitamindir. Bağışıklık sisteminin bir parçasıdır. Deride yaralanmalarından sonra oluşan fibröz dokunun ve iltihaplanmanın giderilmesinde etkendir. Vitamin E eksikliğinin nedenleri arasında kötü beslenme, kalıtımsal (genetik) yapı veya katı yağın kötü alımı (absorbsiyonu) sendromu bulunur. Takviye olarak, kalp damarları hastalıkları için koruyucu, kas, eklem ve mensturasyon ağrılarının giderilmesinde yardımcı olarak kullanılır. Genital olaylarda antikor oluşumunu artırır. Serbest radikallerle reaksiyonunda antioksidan özelliğini oransal olarak kaybeder. Bu reaksiyonlarda vitamin E’nin aktif gruplarını vitamin C rejenere eder. Aynı şekilde vitamin K eksikliği, vitamin E takviyesiyle kapatılabilir.
Vitamin K (Menadione)
Kanı pıhtılaştıran proteinlerin oluşumu için gerekli olan coenzimi sağlar. Eksikliği, kanamaların (burun, menstural, ürüner sistem, kafatası içi kanamalar vb.) durdurulamaması şeklinde kendini gösterir. Bağırsakta sentezi yapılan bir vitamin olduğu için yeni doğanlarda eksikliği görülür.
Vitamin B1 (Thiamine)
Karbonhidrat metabolizması için çok önemli bir vitamindir. Glikozun enerjiye çevrilmesine bir coenzim olarak çalışır. Karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesinde temel maddedir. Vitamin B1 eksikliğinde, hücrelerde bazı amino asitlerin ve pirüvik asidin kullanılması azalırken yağ kullanımı artar, iştahsızlık, depresyon, yorgunluk, sindirim sistemi, kas ve sinir sistemi rahatsızlıkları ortaya çıkar. İleri derecede eksikliği, Beriberiye neden olur. Diğer taraftan vitamin B1 eksikliğinin karbonhidrat metabolizmasında neden olduğu düşüş ve sorunlar kalp kasını zayıflatır ve zamanla ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkar. Görme sinirlerini koruyucu özelliği vardır.
Vitamin B2 (Riboflavin)
Metabolizmada yağların, proteinlerin ve karbonhidratların indirgenmesinde ve yükseltgenmesinde, büyüme ve gelişmenin düzgün bir şekilde oluşmasında önemli bir rol oynar. Gıdalardan enerjinin serbest bırakılmasına yardımcı olur. Mukozanın, gözün, derinin, sinir sisteminin sağlığının korunmasında ve doğurganlıkta önemli rol oynar. Eksikliği, dudaklarda çatlaklara, deride döküntülere ve renginin değişmesine, gırtlak ve dilde ağrılara, gözlerde tahrişe, ışığa karşı hassasiyete, konsantrasyon azalmasına, bellek zayıflığına, ayaklarda yanma hissedilmesine neden olur. Vitamin B2, demirin sindirim sisteminde alınımında önemli rol oynar. Takviye olarak, hamile ve süt veren annelerde, yaşlılarda, sporcularda, gelişim çağındaki çocuklarda, stres altında çalışanlarda kullanılır.
Niasinamide (Niacinamide / Nicotinamide)
Vitamin B3 olarak da bilinir. Sinir ve sindirim sistemlerinin çalışmasına yardımcı olur. Kırmızı kan hücrelerinin ve derinin yapısal oluşumunda rol oynar. Eksikliği, kırıklık, baş ağrıları, deride kuruma, iştah kaybı, ülserler ve duygusal dengesizliklere neden olur. Takviye olarak, baş dönmelerinde, kadınlarda post menstural sendromlarda, artrit tedavisinde, yüksek kolesterol, stres, bazı kanser türlerinin (lösemi) tedavisinde, yaşlılarda ve sporcularda metabolizma düzenliyici olarak kullanılır.
Vitamin B5 (Pantothenic Acid)
Coenzyme A (CoA) ve acyl grubu içeren bir protein komponentidir. Bu nedenle temel vitamindir. Enerjinin gıdalardan alınması, norepinephrine’nin, kolesterolün, hormonların sentezi için coenzyme A’ya ihtiyaç vardır. Hemoglobin sentezi, karaciğerde zehirli maddelerin metabolize edilmesi, hücre bölünmesi, DNA kopyalanması, RNA sentezlenmesi, büyüme, gelişme ve beyin aktiviteleri için gereklidir. Stres hormonlarının ve saçın pigment yapısının oluşumunu sağlar. Eksikliği, güçsüzlük, yorgunluk, karın ve kas kramplarına, kusma, baş ağrısı, uykusuzluk ve anemiye neden olur.
Vitamin B6 (Pyridoxine)
Kırmızı kan hücrelerinin oksijeni taşımasını sağlayan ve bir hemoglobin komponenti olan haemin’i üretir. Metabolizmayı, sindirimi ve vücudun sıvı dengesini düzenler. Sinir sistemindeki iletimi sağlayan norepinephrine’nin sentezi, vitamin B6 ile gerçekleştirilir. Eksikliği, asabiyet, huzursuzluk, zihin karmaşası, yüz derisinde döküntüler, dilde inflamasyon ve ağız ülserleri şeklinde kendisini gösterir. Yaşlılarda eksikliği bağışıklık sisteminde zayıflığa neden olur. Takviye olarak, sabah yorgunluklarında, uykusuzluk tedavisinde, depresyon başlangıcında, kadınlarda post menstural sendromlarda, kalp damarları hastalıklarında ve böbrek taşlarının gelişimini engelleyici olarak kullanır.
Vitamin B12 (Cyanocobalamin)
Kobalt içeren, en karmaşık yapılı vitamindir. Kırmızı kan hücreleri ve kemik iliğinin oluşumunda, karbonhidrat, yağ ve proteinin metabolize edilmesinde, genetik yapı taşlarının oluşumunda, sinir sistemi ve kalp damarlarının yapısında, DNA sentezinde rol oynar. Eksikliği, anemi, bitkinlik, depresyon, hafıza kaybı, yürüme zorluğu gibi 60 yaş üstü insanların takriben %10-15’inde görülen birçok probleme neden olur.
Vitamin C (Ascorbic Acid)
Vücut fonksiyonları için temel girdilerdendir. Sinir sisteminde iletimi sağlayan Norepinephrine’nin en önemli yapısal proteini olan collagenin sentezi için gereklidir. Hücrelerin yağı taşıma sisteminde ve kolestrol metabolizmasında etkin rol oynar. Kuvvetli bir antioksidandır. Virütik ve bakteriyel enfeksiyonlara karşı vücudun dayanıklılığını artırır. Yağ, karbonhidrat, protein ve nükleik asitleri (DNA, RNA) serbest radikallerin ve diğer zararlı maddelerin hasarlarından korur. Eksikliği, vücutta morluklar, kanamalar, deri ve saçlarda kayıplar, collagen’in damarlarda, kemiklerde ve bağ dokuda dengesiz dağılımının neden olduğu problemlerle kendisini gösterir (Skorbit hastalığı). Yüksek kolesterol, yavaş iyileşen yaralar, enfeksiyonlar, yüksek tansiyon, kanamalar, arterioskleroza ve daha birçok sağlık probleminin önlenmesinde ve tedavisinde yardımcı olarak kullanılır.